5 beneficii ale a pompelor de valuri

1. Ajuta la mentinerea formei fizice a pestilor
In mediul natural, pestii sunt obisnuiti ca apa sa fie intr-o continua miscare, fie de la valuri, curenti sau alte fenomene naturael. Avand o simulare a acestui mediu in acvariul dvs. va contribui la forma fizica a pestilor (fie ca hotarasc sa inoate cu sau contra curentului) si psihologic se vor simti “ca acasa”.

2. Ajuta la circularea apei in acvariu
Eliminand “punctele moarte” – locurile in care nu se misca apa – elimina posibilitatea ca apa sa-si piarda din proprietati si permite ca fiecare parte a acvariului sa aibe acces la apa proaspata si oxigenata.

3. Ajuta coralii si alte vietati sa prospere
Coralii si multe alte nevertebrate nu se pot misca – in habitatul natural depend de miscarea apei pentru aprovizionarea cu nutrientii necesari.
In acvariul dvs, miscari similare ale apei sunt necesare pentru prospedritatea acestor vietati si a plantelor, pompele de valuri facand acest lucru posibil.

4. Ajuta la estetica acvariului
Alaturi de multele beneficii practice pe care le pot aduce pompele de valuri, aduc si beneficii estetice in acvariul dvs.
Stimuleaza pestii sa inoate mai mult, facand ca acvariul sa fie mai plin de viata si mai animat.

5. Previn acumularea de detritus.
Intre intervalele de intretinere, veti observa ca anumite particule din mancare, dejectii ale pestilor sau alte din alte surse se vor acumula in anumite locuri –locuri moarte – lasand un aspect total inestetic.
Miscarea constanta a pompelor de valuri ajuta la prevenirea acestor acumulari, lasand acvariul cu un aspect curat pana la urmatoare interventie de mentenanta.